صنعت نرم افزار مستقیم به سمت بازار های بین المللی

رییس اتحایه تولید کنندگان و صادرکنندگان نرم افزار ایران گفت: امکان درآمد زایی مناسب در حوزه تولید و صادرات نرم افزار در کشور وجود دارد.

محمدر ضا طلایی در گفتگو با "فرصت امروز" اعلام کرد:  صنعت نرم افزار از جمله بخش‌هایی است که قابلیت‌های بالایی به لحاظ سرمایه‌گذاری و درآمد زایی دارد. با این وجود عدم حمایت مادی و معنوی لازم از سرمایه گزاران این بخش از سویی و شناخت ناکافی صاحبان سرمایه از میزان سود آوری و جنبه‌های مختلف سرمایه‌گذاری در این صنعت جذاب از سوی دیگر سبب شده تا همچنان میزان سرمایه‌گذاری در این بخش در صطح پایینی ارزیابی شود.
با توسعه کسب و کارها و تغییر سبک زندگی در جوامع مختلف، روند روبه روشدی در توسعه نرم افزار‌های مختلف به ویژه نرم افزارهای کاربردی به وجود آمده است از این رو رو سرمایه گذاران این بخش در سال‌های اخیر درآمدهای قابل توجهی را کسب کرده‌اند.در ایران به دلیل برخی مشکلات به آهستگی و با فاصله معنادار از نرم جهانی خود دنبال می شود.
شرایط سرمایه گذاری و میزان سود آوری
وی افزود: با توجه به پتانسیل‌های موجود به لحاظ نیروی انسانی کارآمد و متخصص سرمایه گذاری در حوزه نرم افزار و صنایع وابسته، این صنعت به عنوان یکی از فرصت‌های سودآوری و اشتغال‌زایی در کشور مطرح است و می تواند درآمدهای ارزی مناسبی را در جهت توسعه صادرات غیره نفتی به همراه داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری در این بخش به لحاظ تنوع و گستردگی حوزه فعالیت و زمینه‌های کاری موجود می تواند به میزان و حجم سرمایه با میزان و حجم سرمایه متفاوتی رقم بخورد. بر همین اساس در این بخش از شرکت‌های کوچکی که با سرمایه اولیه کمتر از 20 میلیون تومان راه اندازی شده است تا شرکت‌های چند میلیارد مشاهده می شوند. بنابراین برای آغاز به صورت حرفه‌ای و در قالب یک تیم سه تا چهر نفره می توانند با سرمایه 30میلیون تومان کار را آغاز کنید، از این مبلغ حدود 10 تا 15 میلیون تومان برای تجهیزات شرکت و خرید لوازم اداری در نظر گرفته می شود. حدود 10 تا 15 میلیون تومان هم به عنوان سرمایه در گردش ضروری به نظر می رسد.


توجه داشته باشید که مهم ترین بخش کار استخدام نیروی انسانی متخصص است، چرا که تولیدات شما به این عامل وابسته خواهد بود بنابراین سعی کنید سختگیری لازم را در این بخش به خرج دهند. مطمئنا در صورت موفقیت در این بخش بهترین نتیجه در انتظار شما و شرکت‌تان خواهد بود. سرمایه‌گذاری در این بخش سود آوری مناسبی را در بر خواهد داشت و به لحاظ ارزش آفرینی تولیدات نرم افزاری یکی از بخش‌های پیشرو در میان صنایع مختلف است.
زمینه های سرمایه گذاری در کشور وجود دارد
 طلایی علام کرد: با توج با نیروی انسانی متخصص و بادر نظر گرفتن پایین بودن هزینه تمام شده تولیدات این بخش امکان در آمدزایی مناسبی در حوزه تولید و صادرات نرم افزار کشور وجود دراد اما با توجه به اینکه قوانین و مقرارت مناسب برای حمایت از تولید کنندگان این بخش وجود ندارد میزان سرمایه‌گذاری‌های داخلی و خارجی انجام شده به اندازه قابلیت های این بخش نیست.


وی ادامه می دهد: به دلیل عدم وجود قوانین و مقرارت مناسب به جای تولید محصول در و اندازه‌های استانداردهای جهانی، نیروی متخصص ما جذب کشور های خارجی می شوند و فرار مغزها را در این بخش شاهد هستیم. با وجود مشکلاتی که در این صنعت وجود دارد بنا به آخرین آمارهای موجود در پایان سال 92حدود 400میلیون دلار صادرات در بخش تولید نرم‌افزار و صنایع وابسته صورت گرفته رقم قابل قبولی است. بنابراین اگر از ظرفیت ها و پتانسل‌های موجود به نحوه صحیح استفاده شود قطعا شاهد سرمایه گذاری های بیشتری در این بخش خواهیم بود که می تواند در آمد ارزی را برای کشور به ارمغان آورد.


وی افزود: در حال حاضر تعداد 160 شرکت عضو اتحادیه هستند که تلاش داریم با اقدامات تشویقی مناسب این شرکت ها را برای حضور در جوامع بین المللی ترغیب کنیم و طبیعتا افراد یا شرکت‌هایی هم هستند که خارج از دایره فعالیت های اتحادیه مشغول به کارند.
فرصت ها و تهدید های بازار
طلایی در خصوص فرصت های موجود در این بخش عنوان می کند: طبق آخرین آمار موجود میزان سرمایه‌گذاری در این بخش به ازای ایجاد هر شغل یک هشتم سایر بخش ها خواهد بودکه فرصت های مناسبی در زیر بخش های تولید نرم‌افزاری از جمله نشر دیجیتال، نرم افزارهای کاربردی، بازیهای رایانه‌ای و ... وجود دارد.


از سوی دیگر باتوجه به تغییرات سریعی که در این بخش صورت می گیرد نمی توان گفت که شرکت ها در یک زمینه خاص فعالیت کنند یا الزاما در بخش خاصی از این صنعت باقی بمانند. بنابراین بر اساس تحولات اتفاق افتاده فرصت‌های موجود نیز دچار تغییر و تحول خواهد شد.
وی در خصوص تهدید‌های موجود بازار می گوید: مهم‌ترین عامل تهدید‌کننده فعالیت در این بخش بحث قوانین و مقرارت است که از سوی دولت و با همکاری بخش خصوصی تدوین شود. شیوه ارزش‌گذاری بر ایده‌ها و نرم افزار‌های تولیدی دچار مشکل است از این رو نهاد‌های پولی و مال ارزش این تولیدات را به رسمیت نمی شناند که همین عامل باعث عدم استقبال صاحبان سرمایه برای سرمایه‌گذاری در این بخش شده است. نکته مهم اینجاست که قوانین و مقرارت این بخش همگام با توسعه بازار اتفاق نیفتاده و تا حد زیادی دچار مشکل است.


طلایی در پایان در توصیه به سرمایه گذاران برای ورود به این بخش می گوید: کسانی که قصد ورود به این بخش را دارند باید از همان ابتدا برای حضور در جوامع بین المللی آماده باشند و برنامه های خود را بر این اساس تدوین کنند و محصولات خود را با استانداردهای بین المللی برای بازار های جهانی تولید کنند. با رعایت قوانین کپی رایت در بازار حاضر شوند و سعی کنند محصولی با ایده و توانمندی خود را وارد بازار کنند و از کپی‌کاری جدا پرهیز کنند که این عامل جزو خط قرمزهای فعالیت در این بخش است.







تماس با ما


اطلاعات تماس

آدرس: تهران، خیابان شهید بهشتی، خیابان پاکستان، کوچه حکیمی، پلاک 15، طبقه پنجم شرقی
تلفن: 88530751-021
فکس:88511721-021
JoomShaper